BLF flyttar till STIM-huset

I januari 2014 var vi tvungna att flytta kansliet från våra gamla lokaler i Huddinge då de skulle rivas till förmån för nya bostäder. Vi flyttade in i ett kontorshotell på Mäster Samuelsgatan.

Nu i november har vi flyttat in i STIM-huset på Hornsgatan. Här hoppas vi nu kunna vara flera år framöver. I kansliet kommer vår nya kommunikatör Johan Främst (tidigare ordförande) befinna sig. Mer om hans och BLFs arbete kommer vi informera om fortlöpande.

BLF Bildleverantörernas Förening
Hornsgatan 103, 11 tr
117 28 Stockholm

Tel: 08-555 963 10
Epost: info@blf.se

”Får man kladda ner svenska flaggan hur som helst på internet?”

En  av de fejkade bilderna. Hunden Photoshopad in på Tammys flaggbild

En av de fejkade bilderna. Hunden Photoshopad av Brukshundklubben in på Tammys flaggbild

Kan man ”kladda ner” den svenska flaggan hur som helst? Ja, åtminstone på Internet, säger jur kand Staffan Teste. Han berättar om ett aktuellt fall. En brukshundsklubb publicerade olovandes på sin hemsida en bild på hans klient Tammy Bergströms berömda svenska flagga och fejkade in ”litet hundar och löst folk”.
Läs mer…

Tvist om upphovsrätten till porrigt konstverk upphängd på Fotografiska

UPPDATERAT!

På Höstsalongen på Fotografiska hänger en omtvistad bild. En naken kvinna med särade ben halvligger på en stol och smeker med fingrarna sitt sköte. På ett litet bord framför henne: ett porträtt av Carola Häggkvist. För det fotografiska verket svarar Olov Tegby- Frisk. Men upphovsman till bilden på Carola är en helt annan fotograf, som  har gett jur kand Staffan Teste i uppdrag att begära att Fotografiska omgående tar ner ”konstverket” från utställningen. (Det omstridda ”konstverket” kan du t.ex. se här! eller här!)
Läs mer…

BLF-medlem fick äntligen, efter sex års processande, ersättning för sin bild

För drygt två år sedan fick BLF-medlemmen Michael Engström rätt i Högsta Domstolen mot det norska skivbolaget Tylden, som på sin hemsida olovandes hade publicerat en bild på Kikki Danielsson. Målet återförvisades till Stockholms tingsrätt. I dagarna har förlikning träffades mellan parterna framgår av tingsrättens protokoll. Det betyder att Engström äntligen, efter sex års processande, har i skadestånd fått ett så kallat ”hemligt” belopp.
Läs mer…

Tre tunga röster om ”mordet på Expressens bildredaktion”

Publicistiskt och kommersiellt självmord! Bara sorgligt! Tidningens bildredaktion har varit den framgångsrikaste inom svensk media.Tre tunga röster kommenterar ”mordet på Expressens bildredaktion” i tidskriften Foto. Jacob  Forsell, Lars Fahlén och Torbjörn Andersson är alla tidigare mångåriga medarbetare på Expressens bildredaktion.

Läs mer…