MEDLEMSKAP & ANSÖKAN

Vad kul att du vill bli medlem i BLF

A-MEDLEM
För att kunna bli fullvärdig medlem, A-medlem, i BLF ska du driva företag (F-skatt) i vår bransch och ha merparten av din inkomst från den verksamheten. Du ska också kunna lämna relevanta referenser. Avgiften för A-medlemskap baseras på hur många anställda företaget har.

B-MEDLEM
Som ”stringer”, frilans/projektanställd, eller säljare av bild/film kan du också bli medlem, B-medlem, även om du inte har ett registrerat företag eller merparten av din inkomst den vägen. Dock gäller att du kan lämna relevanta referenser.

C-MEDLEM
Är du foto- eller filmstuderande finns en anpassad medlemsform, C-medlem.

ABONNENT
Är du bara intresserad av våra prisguider och rekommendationer kan du bli abonnent. Det är inget medlemskap i BLF utan ett rullande årsabonnemang som vem som helst kan teckna och som gäller tills du själv säger upp det. Retroaktiva uppsägningar medges ej. Det finns två olika varianter av abonnemanget. Dels ett grundabonnemang, dels ett utvidgat abonnemang med basal rådgivning. Beställ här: BLFshop/menyn.

 

ONLINEANSÖKAN

Klicka på det alternativ som gäller dig så kommer du till ett formulär för medlemsansökan.

FÖRETAG: A-medlem

PERSONLIG: B-medlem

STUDERANDE: C-medlem

Medlemsansvarige: Björn Bergman:  0703-47 61 17

Inval sker på ordinarie styrelsemöten. Innan styrelsemötet gör vår medlemsansvarige en kontroll av dina uppgifter. Om det är några frågor så blir du kontaktad per telefon eller epost. Normalt tar det ca 45 dagar från ansökan tills din ansökan har behandlats av styrelsen (vi har ca 10 styrelsemöten per år). Om du är osäker på hur det gått eller har några frågor så är du välkommen att kontakta vårt kansli.

BLF:s verksamhet är uppdelad i en ideell förening och ett servicebolag. Större delen av verksamheten sker i servicebolaget. Serviceavgiften är avdragsgill i bolaget. medlemsavgiften till föreningen är enligt svensk skattelagstiftning ej avdragsgill.

 

MEDLEMSAVGIFTER 2018

Serviceavgift till BLF Bildhantering AB
Till servicebolaget betalas årligen en serviceavgift.
En momsfri föreningsavgift på 100 kronor per år tillkommer.
Det är styrelsen i BLF som suveränt beviljar medlemskap.
Priser nedan exkl moms.

A-medlemskap
A1 – 2300:- , företag med en person
A2 – 4000:-, företag med 2-5 personer
A3 – 7500:-, företag med 6 eller flera personer
B-medlemskap: 1500:-
C-medlemskap:  200:-