MEDLEMSFÖRMÅNER

  • FÖRSÄKRINGAR

  • LEVERANSVILLKOR

  • JURIDISK RÅDGIVNING

  • PRISGUIDERNA

  • PRESSLEG.

  • RABATTER


HJÄLP MED LEVERANSVILLKOR OCH DEBITERING

Årligen publicerar vi tips och råd för prissättning och erbjuder medlemmar hjälp med avtalsskrivning i BLFguiden FOTO, BLFguiden FILM, BLFguiden Dagspress. Våra medlemmar har även tillgång till färdiga avtalsmallar.

HJÄLP MED UPPHOVSRÄTTSFRÅGOR OCH JURIDISK RÅDGIVNING

Som medlem i BLF står du inte ensam. Vi bistår dig med juridisk rådgivning i bland annat pris- och avtalsfrågor. Vi hjälper dig också vid intrång i upphovsrättslagen.

MARKNADSFÖRING & LEGITIMITET

Fullvärdig medlem – A-medlem – marknadsförs via vår hemsida i en sökbar databas.
BLF:s matrikel är nerlagd, istället har vi utvecklat medlemsregistret här på vår hemsida. Som ordinarie A- och B-medlem i BLF är det gratis att ha med grunduppgifterna. Det enda du behöver göra för att ditt företag ska komma med är att lägga till ditt företag på minst en ort. Det gör du genom att uppdatera dina uppgifter i medlemsdatabasen. Du kan även, mot en avgift, låta ditt företag synas under flera orter och med mera uppgifter. Mer information om annonsering och avgifter kontakta BLFs kansli.

YRKESANPASSADE FÖRSÄKRINGAR

Vi har tagit fram ett antal anpassade, bra försäkringar som ger dig yrkestrygghet till en rimlig kostnad.

PRESSKORT

Som A-medlem kan du söka BLF:s presskort, ett av få som är internationellt godkända.

RENOMMÉ

Att vara medlem i BLF ger dig god renommé.

CEPIC

Fullvärdiga medlemmar presenteras via CEPICs europeiska databas

RABATTER

Nedan finner du de företag som i dag erbjuder BLFs medlemmar förmånligare pris.


Ljud & Bildmedia AB LBMAB

Hyr ut professionell utrustning för tv- och filmproduktion till hela landet. Dom tillhandahåller norra Europas bredaste utbud av teknik, hos dem hittar du allt från elgeneratorbilar, teleskopkranar till små enkla videokameror. Dom har även några av världens mest avancerade videokameror och tillbehör för att komplettera dessa.

Som medlem i BLF erhåller du 10% rabatt på all hyra.


 

Digital FotografenDigitalFoto_RGB

Hos oss lär du dig att ta bättre bilder och att förädla dem. Vi har kurser för alla, både för amatörfotografer och för dig som fotograferar i arbetet. Vi lär dig digital fototeknik, ljussättning, komposition, färgstyrning och efterbehandling.

Som medlem i BLF erhåller du 15% rabatt på kurser.


 

Image Deskimagedesk-logo-neg

Är en komplett webbtjänst specialbyggd för fotografen som vill presentera, sälja och arkivera sina bilder på webben. Perfekt för dig som är frilans, uppdragsfotograf eller har ett stort bildarkiv

Som medlem i BLF erhåller du 20% rabatt.


 

Monitor mon_logga_swe

Är en professionell ljud, ljus och bildtidning. De har många intressanta reportage om video och tv-produktion. Rabatten på 30% gäller helårs-prenumeration (11 nummer) till svensk postadress. Teckna din prenumeration via email till lena@hansenforlag.se och märk mailet med BLF_30 , ange namn och adress dit tidningen ska skickas.

Monitor erbjuder även en “Prova-på-prenumeration” på fyra nummer till specialpris. Kontakta Lena per mail eller telefon 031-775 65 52, för aktuell kostnadsuppgift.

Som medlem i BLF erhåller du 30% rabatt när du tecknar helårs-prenumeration på tidningen Monitor.


Magnet PS

Har du funderat på vilken bildbyrå du ska söka till? Behöver du hjälp med din portfolio, eller undrar du varför just dina bilder inte säljer?

Som medlem i BLF har du 15 procents rabatt då du anlitar fotografcoachen Putte Salminen på Magnet PS. Han har drygt 20 års erfarenhet från bildbranschen och vet vilka bilder som säljer.
Putte når du via 070-723 86 95 eller magnetps@telia.com


Portfoliobox

Portfoliobox är ett webbverktyg som gör det enkelt för fotografer att skapa och underhålla en egen professionell websida. Tjänsten inkluderar allt som behövs för att skapa en unik hemsida, t.ex: webbhotell, domän, email, egen e-shop samt verktyg för marknadsföring.

Som medlem i BLF får du 30% rabatt på proffspaketet. Skapa ett gratis testkonto på www.portfoliobox.net/se/by/blf  och uppgradera sedan kontot för att ta del av erbjudandet.