PLANKET STHLM 2018

FOTO:Lotte Johansson

OM UTSTÄLLNINGEN

NU är anmälan till Årets 2018 PLANKET öppen!
PLANKET är en offentlig bildupplevelse och folkfest under två dagar med stor bredd inom fotografisk bild. I år samarbetar vi med Nytorgsfesten och Fotomaraton den 18-19 augusti.

Lördag den 18/8 kl. 12:00 är det invigningstal på Lilla Mejtens Gränd och i sju timmar framåt kan ni beskåda alla möjliga genrer inom fotografi, mingla med fotografer och skapa nya kontakter. Kl.19:00 plockas verken ner, men bli inte ledsen för det – PLANKET öppnar igen nästa dag kl.12:00 med nya fotografer och dess verk.

Mer INFO och anmälan på hemsidan: www.planketsthlm.se

MER INFORMATION

Län:
Stockholms län

Ort:
Stockholm

Plats:
Vitabergsparken, Södermalm

Period för utställning:
18 aug 2018 till 19 aug 2018

Tid för vernissage:
18 aug 2018 – 12:00 till 12:30

Event på Facebook

Allt började 1982 med att fotografen Neil Goldstein inspirerades av utomhusutställningar i Washington Square Park i New York. Tillsammans med Irene Berggren, Lars Hall, Bror Karlsson, Gunnar Smoliansky och Rebecka Tarschys grundades en tradition av utomhusutställningar på de röda planken.

PLANKET Stockholm hade sitt 35-års jubileum år 2017 på Lilla Mejtens Gränd på Södermalm. En bildupplevelse och folkfest som pågick under en dag i augusti. Präglad av mångfald, enkelhet och prestigelöshet. Sida vid sida ses amatörer, oetablerade och professionella fotografer för att berätta om sina bilder. Förra året fick 6 000 besökare uppleva 140 fotografers verk, träffa vänner och etablera nya kontakter.

I år är det dags igen, denna gång i hela två dagar i samband med Nytorgsfesten. Kul!

Det har visats bilder av mycket kända fotografer som Lennart Nilsson, Karolina Henke, Helene Schmitz, Martin Von Krogh, Carl Bengtsson, Anna Clarén och Elisabeth Ohlson Wallin samt fantastiskt duktiga amatörer så som proffesionella frilansare och konstnärer.

Sedan 35 år har PLANKET drivits av fotografer. I år leds PLANKET av förra årets initiativstagare Christer ”fjellis” Fjellman och årets PLANKET-grupp Lotte Johansson, Michael Pettersson, Paul Vestergren och Anders Lönegård samt fyra nya fotografer – vi välkomnar Tove Gustafsson, Sabrin Ansari, Edith Thoor och Lasse Thomasson. Alla förberedelser sker helt ideellt. Nytt för i år är att PLANKET pågår i hela två dagar med olika fotografer båda dagarna. För att täcka omkostnader tas en administrativ avgift ut av utställarna.

TEXT: Johan Lindstén.

Written by