Den danska skvallertidningen Se og Hør har tvingats skicka hem sju av sina medarbetare, bland dem två fotografer. Deras namn har nämligen förekommit som mottagare av mejl från den anonyma källa som försett tidningen med kändisars och bland dem även kungligheters kreditkortstransaktioner.

De sju medarbetarna tvingas medan skandalen utreds ta tvångssemester. Affären avslöjades av förre Se och Hør- journalisten Ken B Rasmussen som skrev en bok i romanform. Tidningen BT grävde vidare och nu pågår en polisutredning. En it-specialist som har haft tillgång till kändisars kreditkortsbetalningar i realtid påstås ha sålt uppgifter svart till tidningen.
I boken berättas bland annat om prins Joachims och prinsessan Maries bröllopsresa år 2008. Fotograferna fick blixtsnabbt veta var paret befann sig genom uppgifter om deras kortbetalningar. De stod med kamerorna beredda under parets resa. En tv-värdinnas betalning med kort på en privatklinik antydde en graviditets-scanning och tidningen kunde påstå att hon var gravid.
Det är det danska pressfotografförbundets hemsida som rapporterar om att de två fotograferna skickats hem. Läs mera här och även här!