Om BLF

photokina060925_bus0818

FOTO:

Bildleverantörernas förening är branschorganisationen för de som arbetar professionellt med bild, film & video.

Sedan 1950 har BLF arbetat för fotografer som vill göra lönsamma affärer på ett professionellt sätt. Våra närmare 300 medlemsföretag består främst av fotografer, filmare, videoproducenter, arkiv, bildbyråer, och nyhetsgrafiker.
Numera kan man även bli medlem i BLF om man är anställd eller frilansar inom branschen, utan att ha ett registrerat företag.
BLF är branschledande när det gäller frågor om upphovsrätten samt att sätta gemensamma priser och levaransvillkor. En viktig del i BLF:s arbete är att tillhandahålla juridisk rådgivning inte minst i frågor om upphovsrätt.  BLF är remissinstans för nya lagförslag kring upphovsrättsliga frågor.

BLF är branschorganisationen för de professionella oavsett om du är fotograf eller kund till en av våra fotografer. Det är den professionella affärsnyttan som än i dag är grundläggande för BLF:s arbete.

Vi har förhandlat fram förmånliga försäkringar för våra medlemmar. BLF är branschorganisationen för de professionella, vilket innebär att du som kund tryggt ska kunna vända dig till våra medlemmar med gott resultat.


Som medlem har du flera bra förmåner

Bonus Copyright Access

BLF har samarbetsavtal med ”Bildupphovsrätt i Sverige” om fördelning av ersättning för kopiering av bilder från tidningar, tidskrifter och böcker samt från SVT/UR. Läs mer om BONUS.

FOTO- & FILMGUIDERNA

I medlemskapet ingår våra populära prisguider; FOTOguiden, VIDEO-/FILMguiden och DAGSPRESSguiden som hjälper till vid upprättandet korrekta avtal och när man ska bestämma lämpliga ersättningar för säljare och köpare av bild.

FÖRSÄKRING

BLF har tillsammans med Gefvert Försäkringsmäklare tagit fram ett förmånligt försäkringspaket för alla BLF:s medlemmar. Försäkringen är särskilt utformad för att passa BLFs medlemmar. De olika momenten omfattar bl.a stöld, skada, rättshjälp och mycket mer.
Läs mer om försäkringen här

PRESSKORT

Som medlem har du möjlighet att ansöka om BLF:s internationella presskort denna presslegitimation är ett av de få godkända presskorten, jämförbart med bl.a. PFK:s och Svenska Journalistförbundets.

AVTALSMALLAR

Färdiga avtalsmallar som tagits fram och utformats på ett juridiskt riktigt sätt och finns att ladda ner för våra medlemmar. Idag är heltäckande avtal nästan en grundläggande förutsättning för en bra affär. Våra avtal är en hjälp till både köpare och säljare och ger dig som fotograf en mer professionell framtoning och en tryggare affär.

JURIDISK RÅDGIVNING

Gratis juridisk telefonrådgivning kring upphovsrätt, priser, avtal. Som medlem i BLF kan du få hjälp med upphovsrättsfrågor och juridisk rådgivning. BLF tar fram gemensamma leveransvillkor och sammanställer statistik kring debitering.

EKONOMISKT STÖD

Som medlem i BLF kan du söka ekonomiskt stöd vid upphovsrättstvister. BLF har en särskild upphovsrättsfond för detta ändamål.

MEDLEMSREGISTER

BLF:s medlemmar presenteras i en sökbar databas på BLF:s egen hemsida. Utmärkt marknadsföring för ditt företag!

 

CEPIC

Som medlem i BLF blir du även medlem i CEPIC där du blir listad i deras matrikel som går ut till bildköpare i europa. CEPIC – Coordination of European Picture Agencies Press Stock Heritage. CEPIC är en sammanslutning av bildbyråer från 17 europeiska länder med huvudkontor i Berlin. Mer om CEPIC

RABATTER OCH MEDLEMSFÖRMÅNER  Klicka här för mer info

prislistor, prislista