Här hittar du information om våra medlemsförmåner och vad vi kan bistå dig med.

HJÄLP MED LEVERANSVILLKOR OCH DEBITERING

Årligen publicerar vi tips och råd för prissättning och erbjuder medlemmar hjälp med avtalsskrivning i FOTOguiden, VIDEO-/FILMguiden och DAGSPRESSguiden. Våra medlemmar har även digital tillgång till GDPR-anpassade avtalsmallar och affärsutvecklingsdokument.

HJÄLP MED UPPHOVSRÄTTSFRÅGOR OCH JURIDISK RÅDGIVNING

Vi ger alla gratis telefonrådgivning måndag till onsdag kring pris- och marknadsfrågor genom ett samarbete med Svenska Fotografers Förbund. BLF tar fram leveransvillkor som används brett av marknaden. Som medlem i BLF kan du samtliga vardagar få fördjupad hjälp i ovanstående frågor och dessutom juridisk rådgivning i upphovsrättsfrågor. Om frågorna är av en mer avancerad natur har vi en juridisk samarbetspartner i Advokatfirman MarLaw AB. Det är en affärsjuridisk advokatbyrå med specialistkompetens inom marknadsförings- och immaterialrätt, dataskydd och IT-rätt. Inom upphovsrätten har MarLaw specialistkompetens i form av seniora advokater och jurister med erfarenhet av domstolsprocesser. Läs mer om MarLaw på www.marlaw.se

MARKNADSFÖRING & LEGITIMITET

Fullvärdig medlem – A-medlem – marknadsförs via vår hemsida i en sökbar databas på vår hemsida. Självfallet kan man vara fullvärdig medlem utan att vara sökbar i registret.

YRKESANPASSADE FÖRSÄKRINGAR

Vi har tagit fram ett antal anpassade försäkringar som ger dig yrkestrygghet till en rimlig kostnad.

PRESSKORT

Som A-medlem kan du söka BLF:s presskort, ett av få internationellt godkända.

RENOMMÉ

Att vara medlem i BLF ger dig och ditt företag gott renommé.

CEPIC

Fullvärdiga medlemmar presenteras via CEPIC:s europeiska databas om de är med i vårt eget sökregister.

Övriga förmåner

Nedan finner du de företag som i dag erbjuder BLF:s medlemmar förmånligare pris.


Ljud & Bildmedia AB

Hyr ut professionell utrustning för fotografering, tv- och filmproduktion till hela landet. Dom tillhandahåller norra Europas bredaste utbud av teknik, hos dem hittar du allt från elgeneratorbilar, teleskopkranar till små enkla videokameror, Profoto-blixtar stillbildskameror/objektiv . Dom har även några av världens mest avancerade videokameror och tillbehör för att komplettera dessa.

Som medlem i BLF erhåller du 10% rabatt på all hyra.

 


 

Image Deskimagedesk-logo-neg

Är en komplett webbtjänst specialbyggd för fotografen som vill presentera, sälja och arkivera sina bilder på webben. Perfekt för dig som är frilans, uppdragsfotograf eller har ett stort bildarkiv

Som medlem i BLF erhåller du rabatt.


 

Monitor mon_logga_swe

Är en professionell ljud, ljus och bildtidning. De har många intressanta reportage om video och tv-produktion. Rabatten på 30% gäller helårs-prenumeration (11 nummer) till svensk postadress. Teckna din prenumeration via email till [email protected] och märk mailet med BLF_20 , ange namn och adress dit tidningen ska skickas.

Monitor erbjuder även en ”Prova-på-prenumeration” på fyra nummer till specialpris. Kontakta Lena per mail eller telefon 031-775 65 52, för aktuell kostnadsuppgift.
Som medlem i BLF erhåller du 20% rabatt när du tecknar helårs-prenumeration på tidningen Monitor.


Magnet PS

Har du funderat på vilken bildbyrå du ska söka till? Behöver du hjälp med din portfolio, eller undrar du varför just dina bilder inte säljer?

Som medlem i BLF har du 15% rabatt då du anlitar fotografcoachen Putte Salminen på Magnet PS. Han har drygt 20 års erfarenhet från bildbranschen och vet vilka bilder som säljer.
Putte når du via 070-723 86 95 eller [email protected]