9 februari 2011 arrangerade BLF AW för sina medlemmar på restaurang Akkurat i Stockholm.

AW_02

Det blev en riktigt trevlig träff. Kent, Anette och Sonny träffades en stund innan alla andra skulle komma och vid 18-tiden dök de första medlemmarna upp. Totalt blev det till slut ca.10 personer som diskuterade film, foto och andra erfarenheter. Ulrik (vice ordförande) som var på besök i Stockholm, tittade också förbi för en öl och trevligt mingel. Framåt 22-tiden var alla nöjda och vi begav oss hemmåt.

Fler AW-träffar

Den allmänna uppfattningen var att den här typen av umgänge inom BLF är något man saknat och alla såg fram emot fler tillfällen. Vi diskuterade vad man skulle ha för intervall och kom fram till att en gång i månaden, med undantag för några månader under året t ex juli, borde vara lagom tempo. Alla kan inte vara med alla gånger och missar man en gång så kan väntan till nästa gång bli lite väl lång om vi skulle köra t ex varannan månad. Vi är fullt medvetna om att inte alla BLFs medlemmar bor i eller i närheten av Stockholm. Så nu ska vi se på vilket sätt vi kan sprida den här typen av umgänge i landet. Ulrik lovade att kolla möjligheten att arrangera AW i Göteborg om och när han får tid. Håll utkik här på hemsidan så du inte missar nästa AW i Stockholm eller på någon annan plats i landet.

Arrangera AW

Är du medlem i BLF, bosatt någon annanstans än i Stockholm och känner att det här är något du skulle vilja hjälpa till med får du gärna höra av dig. Det krävs inte överdrivet mycket jobb för att arrangera en AW. Först får du leta upp ett lämpligt ställe där man kan få något gott att dricka och/eller äta, ett ställe där man även kan stå några stycken och prata med varandra. Sen får du göra ett mailutskick till BLF-medlemmar som bor inom lämpligt avstånd. Adresser får du av oss ( Anette eller Kent), vi hjälper även till och skriver en inbjudan på hemsidan. Sen är det bara att befinna sig på plats på utsatt tid och dra igång samtal med de som kommer.

BLF workshop

Vi kommer även fortsätta arrangera BLF-Workshops. 28 oktober 2010 arrangerade vi tillsammans med Scandinavian Photo i Stockholm en workshop om filmning med DSLRkamera. Träffen var fullsatt och mycket uppskattad. Vi har nyligen skickat ut en enkät bland medlemmarna där vi frågade vad ni ville ha för workshops. Utifrån den enkäten planerar vi fler workshops under våren. Fick du inte enkäten så kan det bero på att vi inte har rätt mailadress till dig. Det kan du lätt kolla genom att klicka på ”Medlemmar” i menyn ovan och leta rätt på ditt företag. Är det något som inte stämmer kan du kontakta kansliet, 08-555 788 56 och fråga hur du får in rätt uppgifter i databasen.

 

AW_03

Foto: Anette Lindfors Persson