En guru inom bildbehandling har gått bort. Bruce Fraser var inte bara författare, han var också rådgivaren bakom produkter som Adobe Camera Raw…

I lördags avled Bruce Fraser, han hade drabbats av lungcancer. Bruce var en ödmjuk man med en sällsynt förmåga att förklara komplicerad teknik så även icketekniker förstod. Förutom en stor mängd artiklar om bildbehandling skrev han samt var medförfattare till ett flertal böcker som hjälp många fotografer att förfina sina bilder. Om du har läst böcker som Real World Camera Raw with Adobe Photoshop CS2 eller Real World Color Management så har du fått erfara Bruce torra humoristiska sätt att förklara.

 

Bruce hade djup kunskap inom fotografisk bildbehandling. Han har bland annat bidragit med mycket idéer och kunskap när Adobe utvecklade Camera raw. Han låg även bakom Photokit sharpener från PixelGenius, där han även var delägare.

Bruce var flitig föreläsare. Han har bidragit med massor av knep och tips som varit till stor hjälp för många fotografer. Vi sörjer en man vars knep räddat många bilder och bidragit till att förädla digitala mästerverk.

Du kan läsa mer om Bruce Fraser på:

blogs.adobe.com/jnack/2006/12/in_memoriam_bru.html

photoshopnews.com/2006/12/14/bruce-frasers-serious-illness/