Ett nytt företag, danskägda Goecker AB, öppnar den 1 oktober en butik i Stockholm och tar över de varumärken som YFO hade exklusiv rätt till före sin konkurs.

Samtidigt anställer man en del av YFO: s personal. Goecker AB är ett nystartat dotterbolag till danska Goecker A/S och berättar på sin  svenska hemsida att den nya butiken öppnas på Åsögatan 144 i Stockholm. Förutom ett exklusivt avtal med Hasselblad för Sverige kommer man att saluföra även märken som Apple, Canon, Nikon, Eizo, Epson, LaCie, Profoto, Elinchrome, Phase One, Colorama, PocketWizard, Sekonic m.fl.
 Det nya företaget kommer att representeras av ”för branschen välkända ansikten” och firmans ”representanter utgår från Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun och besöker kunder över hela landet”, heter det i pressmeddelandet.
 En svensk variant av det danska moderbolagets webbshop är under arbete. Under tiden går det bra att beställa via den danska sajten. I butiken på Åsögatan i Stockholm tänker man hålla seminarier och där finns även ett showroom.
Danska Goecker A/S är marknadsledande i Danmark när det gäller att sälja fotoutrustning till professionella fotografer och har funnits i 147 år.