TV4 använde för 2 år sedan en 30 sekunders filmsekvens som jag filmat. De visade materialet på bästa sändningstid i Sporten. För detta fick jag betalt, efter att ha ringt upp dem. Sedan använde de filmsekvensen igen under programmet Stolpe Ut för knappt ett år sedan. Programmet sändes två gånger och sekvensen visades även i trailern för programmet. För detta har jag ej fått betalt. Antar att jag kan kräva ersättning igen, då det materialet fortfarande är mitt. Hur mycket kan jag kräva för det? Mer eller mindre än tidigare? Vad är praxis?

Svar från bildombudsmannen Staffan Teste: Har du inte vid första visningen gjort upp om några repriser eller sändning i annat program är det ett helt nytt användande som skall debiteras som sådant. Priser kan du hitta i BLF:s VIDEO-/FILMguiden som du kan köpa via BLF:s hemsida

BLF:s notering. Du kan ta mer betalt om de olovligen använt filmsekvensen. Läs under punkten 6 i leveransvillkoren som finns med i guiden men även finns att läsa på BLF:s hemsida.