Ersättning för repris

Tv4 använde för 2 år sedan en 30 sekunders filmsekvens som jag filmat. De visade materialet på bästa sändningstid i Sporten. För detta fick jag betalt, efter att ha ringt upp dem. Sedan använde de filmsekvensen igen under programmet Stolpe Ut för knappt ett år sedan. Programmet sändes två gånger och sekvensen visades även i trailern för programmet. För detta har jag ej fått betalt. Antar att jag kan kräva ersättning igen, då det materialet fortfarande är mitt. Hur mycket kan jag kräva för det? Mer eller mindre än tidigare? Vad är praxis?

Svar: Har du inte vid första visningen gjort upp om några repriser eller sändning i annat program är det ett helt nytt användande som skall debiteras som sådant. Priser kan du hitta i BLF VIDEO/FILM guide som du kan köpa från BLF:s webbshop.

Written by