ebfda9988da2dd9355b33cb84b9a2985

Foto: Elisabeth Falk
BLF: s Magnus Gotander lägger in all sin charm i försöken att värva ny medlem

Arrangörerna hade räknat med cirka 7 000 besökare. På fredag när mässan öppnades stod folk i timslång kö för att komma in. 4 000 besökare räknades in på fredag, 6 000 på lördag. På söndag kväll strax före stängningsdags hade sammanlagt drygt 15 000 personer besökt mässan.

BLF var representerad vid en monter. Styrelseledamöter turades om att ta emot besökare, informera, sälja prislistor och värva nya medlemmar.

 

Vad finns det att rapportera från mässan? Vad var intressant?

Ulrik Södergren, Digitalfotografen Göteborg:
– Det var bra bildutställningar. Mycket vanligt folk, konsumenter, besökte mässan. Det är stort intresse för bilden. Men även bra seminarier. Det var jättemycket folk till och med på ett så avancerat seminarium som det om färgstyrning som jag var på.

Kent Hirsch, Hirsch Produktion Stockholm:

– Jag var där på fredagen och stod några timmar vid BLF: s monter. Där kom några av våra medlemmar, folk från fotoklubbar och andra intresserade och ställde frågor. Om man jämförde med mässan i Stockholm så var det fler bilder utställda i Göteborg. De flesta tillverkarna ställde ut. Canon och Nikon hade stora montrar. Däremot såg jag inte så mycket bildprogramvara.

Elisabeth Falk, ef Foto Naturliga Bilder, Lycke:

– Det var många som stannade vid BLF: s monter och ställde frågor, om bland annat upphovsrätt. Många talade också om att bli medlemmar. Det ska därför bli spännande att se hur många som kommer att göra det. Vi hade också besök av några av våra medlemmar som undrade varför BLF inte ordnar något även på lokal nivå?
Det var en bra mässa med många bildutställningar. På lördagen kom så mycket folk att en del vände i köerna och återkom istället på söndage, berättade de för oss.

Se fler bilder från Fotomässan tagna av Elisabeth Falk