ye4kwhvlfrwcnxvy8uirMånga stillbildsfotografer har börjat ta filmuppdrag, vanligtvis filmar men då med sin DSLR-kamera och det räcker långt. Men för de som väljer att satsa mer på videoproduktion kan bli aktuellt att titta på en lämpligare kamera. Är man Canon-fotograf så finns det en hel del att välja på i Canons sortiment. Självklart vänder sig detta sortiment till alla fotografer. I dagarna börjar de leverera version 2 av instegsmodellen EOS C100 i deras Cinema EOS System.

EOS C100 Mark II Angle6_tcm87-1211139EOS C100 Mark II är en professionell filmkamera med stor sensor. EOS C100 Mark II har fått en omfattande uppgradering med förbättrad bildkvalitet, större kreativ flexibilitet, enklare hantering och trådlös delning.

 

Förstklassiga resultat i alla förhållanden
EOS C100 Mark II utnyttjar den teknik som finns i toppmodellen EOS C500 och har en kraftfull bildbearbetning med enastående prestanda. Canons Super 35 mm 8,3 MP CMOS-sensor kombineras med en DIGIC DV 4- processor och levererar den fylliga färg och det breda dynamiska omfång som är synonymt med Cinema EOS-kamerorna.
Ett utökat ISO-område på 320 till 102400 säkerställer överlägsen prestanda, även i förhållanden med extremt svagt ljus. Kameran har också ett nytt bildbearbetningssystem som förstärker prestandan ytterligare genom att minska moarémönster och taggighet för att få skarpare och klarare bilder.

EOS C100 Mark II innehåller Canons unika teknik Dual Pixel CMOS AF som standard, så att man enkelt hittar fokus och kan växla mellan flera objekt under en enda tagning. Canons teknik för ansiktsigenkännande autofokus stöds också och ger ytterligare kreativ kontroll genom automatisk igenkänning och motivföljande fokus på ansikten.*

Större kreativa möjligheter
EOS C100 Mark II har två inspelningsformat för att passa olika produktionsbehov. Inspelning i två format ger filmfotograferna möjlighet att samtidigt göra Full HD‑inspelningar både i format MP4 (upp till 35 Mbit/s) och AVCHD (upp till 28 Mbit/), med bildfrekvenser upp till 60p. Alternativt kan man spela in i HD och SD på separata SD‑minneskort för att få flexibilitet och enkelt dela med sig av resultatet. Alla dessa alternativ öppnar kreativa möjligheter, bland annat Slow och Fast motion.

Med inbyggd Wi-Fi-anslutning – för första gången i serien Cinema EOS – blir det nu enklare än någonsin att dela inspelningen från kameran tack vara möjligheten att överföra filer via FTP. Där det krävs snabba omloppstider, till exempel vid nyhetsrapportering, ger inspelning i två format möjlighet att snabbt dela lågupplösta SD-filer direkt från kameran samtidigt som en HD-kopia finns kvar som säkerhet.

Hantering utan kompromisser, oavsett var du befinner dig
Med sin robusta och kompakta design är EOS C100 Mark II perfekt för många olika tillämpningar, speciellt för den som arbetar ensam, utan produktionsteam. Webbläsarbaserad kamerastyrning via inbyggd Wi-Fi och stöd för Canons multifunktionella fjärrkontroll RC-V100 innebär att kameran kan placeras på ställen som tidigare inte var möjligt. Filmfotografen kan på så sätt behålla den kreativa kontrollen även i de mest krävande situationer.

Skärmen på EOS C100 Mark II är omarbetad och kan nu fällas ut åt sidan så att visningen blir enklare och bilder kan komponeras när man befinner sig framför kameran. En ny OLED-skärm levererar högre kontrast, livligare färger och har snabbare svarstider, även i stark ljus. Kameran har också en förbättrad utdragbar och vinklingsbar elektronisk sökare och en större ögonmussla som ger mer flexibilitet och noggrannhet under inspelning. Flera professionella ljudfunktioner följer med mikrofonen i handtaget och en ny mikrofon har byggts in i kamerahuset för ljudinspelning med minsta möjliga kamerautrustning.

EF-objektiv – obegränsade möjligheter
Största fördelen för dig som är Canon-fotograf är att EOS C100 Mark II är en del av EOS systemet och som sådan direkt kompatibel – och optimerad för – Canons EF-objektiv som säkert redan har några stycken av. Och vill man gå upp en nivå så passar givetvis även Canons 4k EF Cinema-objektiv som du kan hyra hos t ex Ljud och Bildmedia, något som ger både kraft och flexibilitet att kunna möta praktiskt taget alla kreativa utmaningar.

EOS C100 Mark II – viktiga egenskaper:

• 8,3 MP Super 35 mm CMOS-sensor, ISO 102400
• Dual Pixel CMOS AF och ansiktsigenkännande AF
• Samtidig inspelning i två format (AVCHD/MP4) upp till 1080/60p
• OLED-skärm; förbättrad elektronisk sökare
• Inbyggd Wi-Fi och fjärrstyrningsalternativ

* Ansiktsigenkännande autofokus endast med kompatibla objektiv

Rekommendrade priser:

  • EOS C100 Mark II: 52 900 kr inkl. moms (42 320 kr exkl. moms)
  • EOS C100 Mark II + EFS 18/-135 STM: 56 600 kr inkl. moms (45 280 kr exkl. moms)
  • EOS C100 Mark II + EF 24-105 L: 59 100 kr inkl. moms (47 280 kr exkl. moms)