Getty Images, en av världens största bildbyråer, inför ett system som gör det möjligt att använda miljontals av bildbankens bilder helt gratis för icke kommersiellt ändamål. Det sker genom ett nytt så kallat inbäddningssystem skriver man på företagets hemsida.

Det nya systemet gör det fullt legalt att använda en del av Getty Images bilder på sociala media genom delning, till exempel på Twitter eller bloggar. Det sker genom att användaren kopierar en länk till bilden, som sedan kan visas på en webbsida tillsammans med uppgifter om upphovsrätt, fotografens namn och en länk tillbaka till Getty Images. Bilderna blir därigenom fria för användning av icke kommersiellt ändamål.
På Getty Images hemsida finns miljontals bilder med vattenstämpel. Vill du att vattenstämpeln ska tas bort, får du idag betala, skriver företaget. Nu ska vattenstämpeln ersättas för en stor del av bilderna i bildbanken med att användaren ”bäddar in” längst nere i bilden en fotnot med uppgifter om upphovsrätten och en länk till Getty Images om licensrätten.
Det nya systemet presenteras nu på söndag i samband med en fotofestival i Austin.
Tilläggas bör att Getty Images i sin bildbank har cirka 80 miljoner bilder.
Läs artikeln på Getty Images hemsida här!
Så här bäddar du in bilder – läs här!