Det är inte bara bråk om Google Bilder. Nu har Getty Images vid en federal domstol i New York stämt Microsoft för att på sin sökmotor Bing Images Widget ha infört ett nytt system som gör det möjligt att kopiera bilder utan hänsyn om de är skyddade av upphovsrätt.

Den nya Bing-Widget  släpptes den 22 augusti i år. Flera debattörer på nätet har redan kritiserat den. Bildbyrån Getty Images stämde Microsoft den 4 september. Den nya Microsoft-produkten gör i praktiken det möjligt att via Bing-sökmotorn få tillgång till miljarder bilder oavsett vem som har upphovsrätt till bilderna, hävdar Getty Images och påpekar att bildbyrån själv äger eller representerar 80 miljoner unika digitala bilder och att skadan som Microsoft åstadkommer är ”oberäknelig”. Getty Images kräver att domaren omedelbart stoppar Bings nya bildsystem och utdömer ett straffbelopp.
En taleskvinna för Microsoft säger i ett uttalande med anledningen av stämningen att företaget nu ska ta ”en närmare titt på Gettys oro” för att överväga om kritiken har relevans.
Läs mer här och här!