Vid tisdagskvällens gala på Bio Rio i Stockholm delades det för sjätte gången ut priser till Sveriges bästa tv-fotografer. Under ledning av konferencier Jean Jältsten delade prisutdelarna Ann Wiktorin, Johan Bernhagen, Camilla Ramel Laubscher och Robin Hofwander ut priser i fyra kategorier.

Vinnaren av TvF´s Hederspris blev Don Titelman nyhetsfotograf på SVT med motiveringen, För en mångårig karriär i bilden tjänst, alltid med en professionell känsla och med en journalistisk blick.

Priset till Årets Tv-fotograf Enkamera gick till Daniel Gartmo med motiveringen, En stabil och mycket mångsidig och uppskattad Eng-fotograf som alltid med hög konstnärlighet och proffsighet utnyttjar dagen kamerateknik och ljus för att skapa fantastiska bilder. Hans arbete har synts i Kockarnas Kamp, personporträtt i Bonde söker fru och vinjetten till Sveriges Mästerkock.

Priset för Årets Prestation gick till Niklas Östling. Motiveringen lyder, Med ett vajersystem som krävde en extrem planering och programmering av varje åkning lyckades han trots användarovänligheten leverera felfria och mäktiga åkningar vid all tre sändningarna av Eurovision Song Contest i Globen.

Till Årets Tv-fotograf Flerkamera utsågs Andreas Hollgren med motiveringen, Med en mångsidighet och med stor erfarenhet av såväl handkamera, steadycam som närbildskamera levererar han alltid med en omisskännlig känsla, musikalitet och fantasi. I år sticker speciellt närbildsarbetet under Eurovision Song Contest i Globen ut. Världsklass helt enkelt.