Om konsten att lyckas i affärer genom att sälja arkivbilder i hundratusental för en dollar per styck berättar de Danska pressfotografernas tidning. Han heter Jacob, 29 år, och bor i Aarhus i Danmark och arbetar under sitt konstnärsnamn Yuri Arcurs och utpekas som den fotograf i världen som säljer mest arkivbilder via microstocksajter. I fjol sålde han 650 000 bilder, allt till priser från 1 dollar till 750 dollar styck

Yuri, vars borgerliga namn är Jacob Yuri Wackerhausen, är fil kand i psykologi och har en fotografutbildning i botten. Han är sponsrad av Hasselblad, håller sig med fem assistenter, är omskriven i diverse internationella publikationer och säljer sina arkivbilder via 16 så kallade microstock-bildbyråer.

Om du också vill bli lika framgångsrik som Yuri, tjäna 400 000 danska kronor i månaden och vistas tre månader om året på Hawaii, i Sydafrika eller i Norge (?) så kika på hans hemsida och titta på hans videofilmer. Och så hör gärna av dig till Merts Nyhetsbrev ([email protected]) och berätta vad du tycker om det hela.

http://www.arcurs.com/