ibc_logo_2011_rgb-516x335Då är jag på plats i Amsterdam och årets IBC-mässa. För er som undrar så är IBC den ledande mässan inom proffssionell produktion, hantering och leverans av etermedia och underhållning. Över 48.000 besökare och 1.300 utställare från hela världenär på plats. 

Målsättningen är att titta på prylar för videoproducenter och presentera dem för BLFs medlemmar. Jag kommer fortlöpande lägga ut skrivna artiklar och förhoppningsvis om allt fungerar korta videreportage.

JAg_IBC11_01Jag landade på Schipol Airport i dag 11.15 och efter att ha checkat in på Memphis Hotel tog jag en lagom (ca.2 km) promenad till RAI som mässanläggningen heter. I PRESS-centret fick jag en biljett till ”IBC Certified Training Programme”. Där kör dom olika lektioner om AVID, FCP X och Premiere. Jag ska försöka vara där på några lektioner och snappa upp lite kunskaper om nya Final Cut Pro X som det snackas så mycket om. Är FCPX en hottad iMovie eller…? Vi får se.

Ny ska ska jag käka lite sen ska jag skriva en artikel om några nyheter från Sachtler och Litepanel.