På kort tid har kändisfoton från två utställningar blivit stulna. Nu senast har fotografen Sanna Sjöswärd blivit bestulen på elva av sina inramade kändisbilder efter bokmässan i Göteborg. Endast en bild hängde kvar, berättar Sanna.

 

Sanna skriver i mejl till BLF: s nyhetssajt: ”Utställningen hängde under Bokmässan och skulle tas ner dagen efter mässans slut, under lunchtid kl 12. Någon gång mellan den 25 sept kl 17 till 26 sept kl 12 har den stulits. En bild hängde kvar av Michael Nyqvist och resten av bilderna var borta. Ingen har sett/hört något.”
För någon tid sedan stals 44 bilder som butiken Procenter i Stockholm visade i sin foajé. Även de var bilder på kändisar. En av bilderna hittades senare i en häck i Huddinge.
Sanna Sjöswärd är född i Teheran, kom till Sverige 1977 genom adoption, växte upp i Lidingö och har arbetat som professionell fotograf sedan 2002. Hon har haft en rad uppmärksammade fotoutställningar och mottagit flera priser. Hon har skrivit en självbiografisk bok med titeln Min mamma är en persisk prinmsessa.