Han länkade betalmatcher i ishockey på webben gratis på sin sajt för Södertäljesupportrar. Fälldes i tingsrätten. Nu tar hovrätten upp det intressanta fallet till prövning.

Detta har hänt: På hösten 2007 länkade en 32-årig ishockeyintresserad man på en  sajt som kallades ”Södertälje sportklubbs inofficiella hemsida” bland annat två ishockeymatcher från dåvarande Canal + (C More Entertainment). De sändes som streaming på webben och kostade 98 kr för att bli inloggad. Då företaget använde samma länk för alla matcher var det tekniskt enkelt att lägga ut dem live. Hur många som på så sätt gratis tittade på matcherna (Södertälje mot Djurgården, respektive mot Modo) är inte bekant. Men då ett 20-tal persomer chattade och kommenterade matcherna var det ett antal:
C More Entertinment hittade sajten och stämde genom sin advokat den hockeyintresserade mannen. Märk väl på hemsidan förekom inga annonser. Så det var endast ett antal supportrar som tittade gratis på matcherna.
Tingsrätten i Hudiksvall fällde i november i fjol 32-åringen för upphovsrättsbrott. Det blev en dyr affär för mannen. Han dömdes till 70 dagsböter á 50 kr och skadestånd med 11 780 kr till Canal +/C More Entertainment. Dessutom att betala – utöver sina egna – även motpartens rättegångskostnader med 121 000 kr.
Juridiska experter har varit oeniga i kommentarer om domen. Några har hävdat att det är korrekt tolkning, andra ställer sig tveksamma och efterlyst en prejudicerande dom. Mannen har överklagat och nu har hovrätten i Suindsvall beslutat att pröva fallet. 
Här hittar du handlingar i fallet!