c799231bfe194080b6a8dfc251269120

Vår nyblivne medlem ställer ut på GALLERI JONAS KLEERUP i Stockholm, utställningen har fått mycket uppmärksamhet och vi rekomenderar alla som kan att gå!

Mer info på www.vincentskoglund.com

Vincent har länge arbetat med ljus i olika sammanhang, och idén om att använda sig av skog som fond för att ta fram skulpturala scener i mörker har vuxit fram under en längre tid. Scenerna och miljöerna är noggrant utvalda, och varje foto är en kontrollerad och samtidigt slumpmässig process i realtid. Med hjälp av artificiellt ljus och kamerans slutartid målar han fram sina motiv. Nattsvarta berg som ligger tusentals meter bort uppenbarar sig med strålkastaren som en gigantisk pensel som sveper över landskapet. Bilderna är på en gång sinnrikt detaljerade och abstrakta. Det frekventa användandet av repeterade naturmotiv tagna under kompakt mörker ger en känsla av tidlöshet.

”Eftersom jag arbetar i mörker är det är upp till mig att ta fram vad jag finner intressant, inom ramarna för platsens begränsningar och möjligheter. Det är som att måla på en svart kanvas istället för en vit. Jag fascineras av naturlagarna, den eviga cykeln av födelse och död. Lämnar man en stad tillräckligt länge så tar naturen över platsen – även en storstad är bara ett tillfälligt tillstånd. Det är en otrolig känsla att vara i en helt organisk miljö där ingen människa har bestämt hur det ska se ut, där det inte finns några konstruerade lagar.”