101028-78

Filma med DSLR, blev en mycket trevlig och lyckad workshop som besöktes av 28 fotografer och filmare.Canon, Nikon och Swedish Cameleon var på plats och presenterade produkter lämpade för filmning med DSLR.

Sonny och Fredde på Scandinavian Photo hade kvällen till ära specialdesignat ”Najs Prrajs”tröjor och de som vilel handla erbjöds möjligheten att pruta.

Att filma med systemkamera har vuxit lavinartat senaste året och mängder av tillbehör finns på marknaden. Ändå är det många av oss som inte anammat detta. Själv har jag en EOS 5D II men har inte tagit steget än, men efter workshopen blev jag övertygad om att jag måste prova. Just nu sitter jag och redigerar en kort film från träffen som ska publiceras här på hemsidan. Intervjuerna filmades av Guffe Funk med hans egentillverkade kamerarigg ”Swedish Chameleon” och en EOS 5D II. Bilderna med det korta skärpedjupet är klart inspirerande.

 

101028-26

Fredde diskuterar najs prrajs med en intresserad besökare. FOTO: Anette Persson

 

Både Canon och Nikon var på plats, dels visade de upp produkter lämpade för filmning men båda två körde varsit halvtimmes seminarium där de i fullsatt rum presenterade funktioner och prestanda på de olika kamerahus med filmfunktion som de erbjuder. Deltagarna fick möjlighet att ställa frågor.

 

101028-20

Per på Canon demonstrerar funktion på EOS 5D II. FOTO:Anette Persson

Guffe Funk är en fotograf som filmat mycket med DSLR. Han har även konstruerat en mycket prisvärd rigg som han visade upp, Swedish Cameleon. Guffe berättade om sina erfarenheter kring filmning med DSLR och visade några sköna filmexempel.

 

101028-88

Guffe höll uppskattat seminarium. FOTO:Anette Persson

Under kvällen erbjöds deltagarna möjlighet att pruta på vad de än ville handla och det var flera som gick hem nöjda efter en bra affär. Kvällen avlsutades med en smaskig thaibuffé med lite gott vin och öl till. Och när man gick hem fick varje deltagare en liten trevlig presentpåse.

BLF vill passa på att tacka alla besökare samt Canon, Nikon, Sweden Cameleon och Scandinavian Photo som gjorde denna workshop möjlig. Vi kommer erbjuda fler workshops och seminarier framöver, håll utkik efter dem här på hemsidan för dom vill du inte missa. Det gäller att anmäla sig i god tid då platserna är begränsade.

 

101028-07

Benke på Nikon fick svara på många nyfikna frågor. FOTO:Anette Persson