Bröllopsfotograf med mobilkamera? Den amerikanska proffsfotografen Joy Marie Smallwood fick i uppdrag att fotografera ett bröllop endast med en mobilkamera. Uppdragsgivare: Nokia.  Som skulle bevisa vad företagets nya Lumia 1020, mobiltelefonen som är utrustad med en kamerasensor på 41 megapixel, dög till.

Joy Marie var först tveksam till uppdraget. Ett bröllop är ju en högtid som man gärna inte kan fotografera om, skriver de Danska pressfotografernas hemsida. Webbsajten The Phoblographer har intervjuat Joy Marie Smallwood som berättar att den stora skillnaden jämfört med traditionell fotoutrustning är att man med Lumia 1020 vid dålig belysning är beroende av externa ljuskällor.
Hon var dock förvånad över hur bra man klarade uppgiften att fotografera bröllopet med bara mobilkameran. Gästerna reagerade över huvud taget inte att proffsfotografen sprang omkring med endast med en liten mobilkamera i handen. Hon berättar också att hon flitigt använde Nokias Smart Cam appen som gjorde det möjligt att fotografera bilder i snabb följd.
Du kan se på videon med Joy Marie i full aktion med sin mobilkamera på bröllopet här!
Och hennes bilder här!