SkolmediaProducerar ni informationsfilm som lämpar sig för skolundervisning? I så fall kan kanske Skolmedia.se vara en ny intressant distributionskanal. Traditionellt har filmer för skolbruk distribuerats via AV-centralerna, ofta form av DVD-filmer. På Skolmedia kan du som vill nå ut till skolor ladda upp film och lärarhandledning.

Målgruppen verkar främst vara myndigheter och organisationer som producerar informationsfilm för högstadie- och gymnasieskola. Det verkar inte finnas planer att hantera uthyrning eller försäljning av film vilket är synd. Men för dig som vill nå ut med sponsrad informationsfilm kan det vara en intressant väg. Det kommer att kosta en mindre summa för distributören att sprida film via portalen. Men de har ett introduktionserbjudande som innebär att det är gratis att lada upp film för visning under läsåret 2010/211 om man kontaktar Skolmedia före 20:e augusti. Så om du har en kund med en film som passar in här kan det vara intressant att testa, hör sen gärna av dig till oss på BLF och rapportera dina erfarenheter.

Skolmedia.se är en utveckling av Lärarnas videotek, som var den första större privata distributionskanalen av gratis undervisningsfilmer direkt till landets skolor.