För tredje gången arrangerar Jonas Lemberg den internationella fototävlingen ”The PGB Photo Award – Photographers Givning Back”. Som vid de båda tidigare tillfällen går 5 000 dollar av prispengarna till välgörande ändamål. Tävlingen är öppen för alla – oavsett land, för proffs såväl som amatörer. Och i maj sker den högtidliga prisutdelningen på Fotografiska i Stockholm.

Det är 2011-års något försenade tävling som nu ska av göras. Inlämnandet av tävlingsbidragen pågår som bäst och b iddrfag kan inlämnas till 31 januari 2012, påminner Jonas.
Den första tävlingens 5 000 dollar gick till ett hem för sexuellt utnyttjade kvinnor, den andra tävlingens 5 000 dollar till 8 åriga Poonam från den kemiskt katastrof drabbade staden Bhopal. Till vilket välgörande ändamål årets specialdestinerade 5 000 dollar går avgörs efter urval bland de vinnande bilderna.

Hur går det för tävlingen, Jonas Lemberg? Många bidrag har ni fått in?
– Jag har inte räknat dem. Men det är full fart. Det strömmar in. De bidrag jag har tittat på har hög kvalitet, tycker jag.
Hur stor är årets prissumma till de vinnande fotograferna?
– Totalt 14 000 dollar. I varje tävlingsklass går 1 000 dollar till segraren.
Och när får vi veta vilka som har vunnit?
– Den 11 och 12 februari sammanträder tävlingsjuryn. I slutet av februari är det klart. I maj sker den högtidliga prisutdelningen på Fotografiska museet i Stockholm.
PS: Tävlingens hemsida hittar du här!

      [email protected]