Studio 1 anklagas av frilansfotografen Joakim Roos för att olovligen ha använt hans ljudupptagning av den så kallade ”gubbslemsdebatten” på Gräv i Göteborg. Roos sålde rätten att använda ljudfilen till Expressen. Men upptäckte sedan att Studio 1 hade snott den. Studio 1 hänvisar nu till citaträtten och vägrar att betala vad Roos har begärt. Skriver Journalisten. se.

Joakim Roos säger att han har begärt samma summa som Expressen betalade plus 100 procent för att Studio 1 utlämnade hans = upphovsmannens namn. Ann-Kristin Jönsson chef på studio 1 säger till Journalisten.se:
– Vi hänvisar till citaträtten och beklagar att vi inte nämnde att det var Joakim Roos som tagit ljudet. Vi har haft en dialog med honom och nu är vår jurist på Sveriges Radio inblandad.
Journalistförbundets jurist Olle Wilöf bläddrar nu som bäst i paragraferna för att samla ammunition för att stödja kraven från Roos. I avvaktan på utgången av juristgiganternas kamp kan vi andra intresserade lyssna på Kristianstadsbladets ljudupptagning alldeles gratis här!