Farliga arbetsplatser: Ungdomsbråk i Göteborg/Volleyboll i Gislaved

Två pressfotografer har under tjänsteutövning blivit misshandlade under de senaste dagarna i Sverige. Vid ungdomsupploppen på tisdagen utanför Plusgymnasiet i Göteborg blev en pressfotograf enligt Medievärlden ”dödshotad” av en ungdomsmobb som ville slita ifrån honom en kamera. I lördags blev Värnamo Nyheters fotograf  ”hårt knuffad i bröstet” i samband med en volleybollmatch av  en av ledarna för det gästande laget. Det sistnämnda fallet är polisanmält.

I Göteborg uppstod protester och upplopp i samband med att ett antal ungdomar hade blivit ”upphängda”  via Instagram på sociala media som så kallade ”orrar” (= slampor). Ett 40-tal ungdomar i 15-20-årsålder tryckte då upp fotografen, som vill vara anonym, mot en bil och krävde att han skulle lämna sin kamera och radera alla bilder han tagit. Fotografen fick ett knytnävsslag i ansiktet. Medievärlden uppger: ”Han fick också höra ett flertal gånger att antingen skulle lämna ifrån sig kameran eller radera alla bilder – annars skulle de döda honom.”
Under rubriken ”Därför polisanmäler VN volleybolltränare” skriver ansvarige utgivaren för Värnamo Nyheter Lars Alkner om incidenten i samband med damernas volleybollmatch i Gisle sportcenter mellan Gislaved och Sollentuna.
Det kan du läsa om HÄR!