Jag har fått en bild publicerad i en tidning som trycks i 80 000 i upplaga. Den hade mitt medgivande men de struntade helt i att nämna mitt namn vid bilden. Istället står redaktörens och tidningens fotografs namn i fet stil ovanför min bild. Bilden är ett foto med en inmanipulerad byggnad som är gjord i 3D. Bilden har tagit mig minst en månad heltid att göra. Jag känner mig otroligt kränkt och vill nu ha skadestånd. Hur mycket kan jag begära?

Svar från bildombudsmannen Staffan Teste: Här finns ingen regel utan det är helt en fråga om hur stor skadan är. BLF och SFF tillämpar 100 procent av vad bilden skulle kosta att lagligt köpa och publicera. Tar det så lång tid att skapa bilden som du skriver bör kostnaden vara hög.

BLF:s notering. Läs gärna leveransvillkoren som finns på BLF:s hemsida.