Falckgamini

  Falcköga i Rimforsa. En återblickande utställningen över den tidigt bortgångne Bernt-Ola Falcks livsgärning har vernissage den 19 maj i östgötska Rimforsa, söder om Linköping. Det är BLF-medlemmen Bernt Josephson, Sollentuna, som har samlat ett 70-tal bilder av sin vän Bernt-Olas verk som ställs ut i NevaBooks Fotogalleri i Rimforsa.

Bernt-Ola Falck arbetade i många år som pressfotograf på Östgöta Correspondenten i Linköping och blev tidningens bildchef. Han har gett ut flera fotoböcker och haft många utställningar. Bernt-Ola drabbades av svårartad cancer och dog 2006, endast 44 år gammal. År 2009 utgav hans vän skribenten och fotografen Bernt (Bernt Josephsons Förlag AB) boken ”Falcköga – Berättelsen om fotograf Bernt-Ola Falck”.
Utställningen visas i NevaBooks nya lokaler i Rimforsa. Företaget startades 2007 av Erkki Saikkonen och Gunilla Wermstedt som köpte Bernt-Ola Falcks fotoböcker som blev över efter Rimforsa Kulturfestival 2006. Tanken var att starta en nätbutik för fotoböcker, men det blev också en fysisk affär i Rimforsa. Numera har man också en filial i fotogalleriet Swedish Photography i Berlin och en nyöppnad butik hos Abecita Konstmuseum i Borås.
Utställningen Falcköga pågår i Rimforsa till den 29 juli. Sedan planeras nya fotoutställningar, kurser och föreläsningar. Närmare information hittar du så småningom här!

VerniFalckga

 

OttoFreudenthal

Pianisten Otto Freudenthal    Foto: Bernt-Ola Falck
denSvenskaTanten

Den Svenska Tanten         Foto: Bernt-Ola Falck