”Jag bara puttade honom i bröstet”

UPPDATERAT. Volleybolltränaren som i samband med en match slog en pressfotograf i Gislaved har av Svenska Volleybollförbundets juridiska nämnd stängts av i sex veckor fram till 22 februari.
Själv säger volleybolltränaren till DN: ”Jag blir avstängd i sex matcher för en putt, det finns ingen rim och reson i det.”


Det var Sollentuna damlagets tränare Daniel Glimvert som vid en bortamatch bråkade med domaren och kallade honom ”jävla idiot”. När en pressfotograf från Värnamo Nyheter fotograferade bråket fick fotografen ett ”slag” eventuellt en ”knuff”.
Beslutet innebär att tränaren under avstängningsperioden inte får delta i tävling eller uppvisning heter det på Svensk Volleybolls hemsida.
I ett reportage i Dagens Nyheter ger Daniel Glimvert sin version av bråket. Under den häftiga ordväxlingen med domaren upptäckte Glimvert pressfotografen. ”Jag gick hastigt mot fotografen och frågade vad han gjorde och sedan puttade jag till honom i bröstet och gick därifrån. Efter några meter vände jag om, gick tillbaka och bad honom om ursäkt”.
Glimvert är ångerfull för vad han gjort. Det är inte okej att putta pressfotografer i bröstet. Men att han avstängs i sex matcher är orimligt, en avstängning i två, tre matcher hade räckt, tycker han