Yrkesfotohandlaren YFO har försatts i konkurs. Till konkursförvaltare har Stockholms tingsrätt utsett advokat Sten Sjöstedt. Hans uppgift blir nu att försöka få in så mycket pengar att skulderna till leverantörerna i möjligaste mån kan betalas. Räkna därför med utförsäljningar i butikerna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 Beslutet att ansöka om konkurs fattades efter ett misslyckat försök still rekonstruktion av företaget som har pågått under sommaren.  Flera intressenter har tittat på bolaget, men alla har konstaterat samma sak. Marginalerna på kameror har krympt de senaste åren och YFO har inte lyckats anpassa sina höga omkostnader till det nya läget, uppger advokat Peter Landgren som varit utsedd till rekonstruktör till Kamera & Bild.
 Det är de stora skulderna fram till 20 maj i år som ska betalas. Hur mycket leverantörerna kan räkna med att få återstår att se. Skulder som uppstod under rekonstruktionsförsöket har betalats. Vid konkurs prioriteras vissa utgifter, tex skatteskulder till staten. Leverantörerna får oftast nöja sig med 25 procent av sina krav.